Visas pasaulis stebisi išradinga ir keista japonų virtuve, tačiau gerai žinoma, kad kai kurie jų patiekalai peržengia ribas.
Gal dėl to socialiniuose tinkluose išplito pranešimai esą Tokijuje iškilmingai atidarytas pirmasis pasaulyje restoranas, legaliai klientams siūlantis paragauti žmonių mėsos.
Restorano pavadinimas „The Resoto ototo no shoku ryohin“ išduoda, kad jį įkūrusiems žmonėms tikriausiai nėra nieko švento, mat šie žodžiai reiškia „valgomas brolis“. Patiekalų iš žmonių mėsos kainos ten svyruoja nuo 100 iki 1000 eurų, o pasirinkimas esąs „nemažas“. Pranešimuose teigta, jog pirmasis šiurpių patiekalų išdrįso paragauti turistas iš Argentinos.
Daugybė žmonių susidomėjo, iš kur restoranas gauna mėsos ir ar tikrai patiekalai pagaminti iš to, kas reklamuojama.
Pasaulį apskriejusi žinia apie žmonių mėsą siūlantį restoraną netruko sukelti pyktį ir pasibjaurėjimą. Socialiniuose tinkluose ėmė plisti peticijos, kuriomis siekiama sustabdyti restorano veiklą. Kai kurie žmonės teigė esą įsitikinę, kad restorano šeimininkai kalti dėl dalies Tokijuje dingstančių jaunuolių.
Tačiau leidinys „Snopes“ teigia, kad visa istorija apie restoraną, kuriame galima paragauti žmogienos, tėra pramanas. Pirmą kartą tokia žinutė pasirodė dar 2016 metų liepos 12 dieną ispanų satyriniame leidinyje „La Voz Popular“. Nuo to laiko jis buvo išverstas į anglų kalbą ir daugybę kartų pakartotas sensacingas žinias skelbiančiuose tinklaraščiuose bei socialiniuose tinkluose.
Meksikiečių leidinys „Verne“ neseniai rašė, kad nėra jokių duomenų apie restoraną minėtu pavadinimu, o kalbintas Japonijos diplomatas istoriją apibūdino kaip „visiškai absurdišką“. Japonijos įstatymai esą neleidžia užsiimti kanibalizmu.
Parengta pagal pasaulio spaudą
Šioje vietoje gali būti jūsų tekstinė reklama arba nuoroda į publikuojamą informaciją
8 643 66066